Tandläkare Bromma

Bra tandvård för hela familjen - låga priser och lediga tider

Tandhygienist Bromma – för en bättre tandhälsa

Låt en tandhygienist i Bromma hjälpa dig med dina tänder

Vill du ha hjälp med tandhälsan? Vänd dig då till oss för att boka tid hos en legitimerad tandhygienist i Bromma. Då kan du få det stöd och den hjälp som du behöver för att dina tänder ska må bra. Den dagliga skötseln är nyckeln till en bra tandhälsa!

Vägen till fräscha och starka tänder är att kombinera noggrann tandborstning och övrig rengöring med regelbundna besök hos din tandhygienist. Regelbundna kontroller av tandhälsan är det bästa sättet att undvika problem med tänderna i framtiden – förebygg karies, tandlossning, dålig andedräkt och andra problem med vår hjälp.

Kontakta oss redan idag för att boka in en tid!

Vi använder den senaste tekniken

Vi kontrollerar dina tänder med modern teknik och ger dig sedan råd om du hur kan ta hand om din munhygien på bästa sätt.

Här är några aspekter av tandhygien där du kan få hjälp av en kompetent och erfaren tandhygienist:

  • Hur använder du tandtråd eller mellanrumstandborste på ett så effektivt sätt som möjligt.

  • Viken tandkräm, tandborste eller munskölj är bäst? Vi kan hjälpa dig att hitta produkter och hjälpmedel som passar dig bäst.

  • Kostråd. Var och när ska du äta för att dina tänder ska må så bra som möjligt.


tandhygienist Bromma

Låt en tandhygienist i Bromma undersöka dina tänder

När du kommer till oss för en kontroll av dina tänder så får du antingen träffa en tandläkare eller en tandhygienist. Vi kontrollerar slemhinnor och gamla fyllningar och går igenom tidigare vård som genomförts på dina tänder. Vi tar dessutom fyra röntgenbilder och avslutar med diagnos, en plan för behandling och ett prisförslag.

Hos oss arbetar din tandhygienist tillsammans med tandläkare och sköterskor i ljusa och trivsamma lokaler utrustade med det senaste inom tandvårdsteknik. Vi är till hundra procent inriktade på att ge våra kunder en så bra tandvård som möjligt och att besöket hos oss ska bli behagligt.

Fokus på den dagliga skötseln av tänderna

När du söker hjälp hos en tandhygienist kommer som sagt mycket av fokus att ligga på den dagliga, förebyggande delen av tandvården. När du träffar en tandhygienist i Bromma så handlar det helt enkelt om att ta hand om tänderna så bra som det bara är möjligt.

Vid sidan om rådgivning om tandborstning, kost och annan tandhygien så kan en tandhygienist också ställa diagnoser och behandla vissa dentala problem.

Något förenklat kan man säga att en tandhygienist arbetar på tandens yta medan en tandläkare också arbetar inuti tanden. Vid sidan av informationen och diagnostiseringen så är det ofta en tandhygienist som putsar tänderna.

Även tandlossning (parodontit) behandlas i första hand av en tandhygienist. Men handlar det om svårare fall av tandlossning så behandlas den med fördel av en specialisttandläkare. Putsa tänderna hos en tandhygienist.

Vi putsar bort tandsten och får bort missfärgningar

En tandputsning innebär att tandhygienisten tar bort tandsten och genomför en noggrann putsning av samtliga tänder. Missfärgningar från exempelvis kaffe, te, rödvin och annat avlägsnas effektiv med en spray som kallas airflow.

En tandhygienist kan också undersöka om du har så kallade tandköttsfickor. I ett normalt, friskt tandkött har vi fickor som är 1-4 millimeter djupa. Om vi hittar förändringar i tandköttet, som fördjupade fickor eller inflammationer så får du komma tillbaka för vidare behandling. I allvarligare fall kan det handla om besök hos en specialist.

Besök hos en tandhygienist går snabbt och smidigt

Ett besök hos en tandhygienist i Bromma är inget större företag – om du inte har allvarliga problem eller rejäla missfärgningar så tar besöket mellan 30 minuter och en timme.

Lyssna på de råd du får av din tandhygienist – då kan du undvika framtida akutbesök hos tandvården. En god tandhygien och regelbundna besök hos tandhygienist är bästa sättet att hålla tänderna i toppform.

Välkommen att kontakta oss för tidsbokning eller rådgivning. Låt oss blir din personliga tandhygienist i Bromma!

 

Vi hjälper dig med tandhygienen!