Tandläkare Bromma

Bra tandvård för hela familjen - låga priser och lediga tider

Tandimplantat Bromma

Pålitliga tandimplantat som håller livet ut

Våra kunniga, välutbildade och erfarna tandläkare kan hjälpa dig med pålitliga tandimplantat till bra priser. Vi håller till i fräscha och moderna lokaler som är lätta att ta sig till från Bromma och alla våra anställda, tandhygienister, sköterskor och specialister, är utbildade i Sverige. Vi kan skräddarsy lösningar som är anpassade efter just dina speciella förutsättningar. Vi behärskar den senaste tekniken inom rekonstruerande tandvård och våra tandimplantat är säkra och har lång hållbarhet.

Är du i behov av tandimplantat eller någon annan form av tandvård? Kontakta oss här.

Vi erbjuder räntefri avbetalningsplan

För att det inte ska belasta kontot alltför mycket så erbjuder vi alla våra patienter möjlighet till räntefri avbetalning på tandimplantatet. Våra tjänster är dessutom inkluderade i det allmänna tandvårdsstödet.

Tandproblem kan drabba precis vem som helst och har man otur kan man tvingas ersätta en eller flera tänder. Man kan drabbas av en olycka eller så kan man få problem med infektioner eller tandlossning. På vår moderna klinik kan vi erbjuda kvalitativa tandimplantat i Bromma. Under ett liv kan tänder förloras på grund av tandlossning, karies eller trauma.

Tandimplantat är en svensk uppfinning som gör det möjligt för tusentals personer att kunna tugga och äta ordentligt igen – och du får snyggare tänder förstås. Ett modernt tandimplantat fungerar så här: en titanskruv opereras in i käkbenet. När det har läkt så fäster man en ny tand eller tänder. Vi använder oss av ett tandimplantat från Astra Tech, ett välbeprövat och tryggt system.

Tandimplantat Bromma – steg för steg

När du har bestämt dig för att operera in ett tandimplantat och bokat en tid hos oss så inleder vi med en konsultation. Vi går i lugn och ro igenom dina förutsättningar, hur ett implantat går till och vad du kan förvänta dig under och efter ingreppet. Du får självklart också klargöra för oss vilka förväntningar du har. Vi undersöker dig för att kunna konstatera att du är frisk och inte har några infektioner i tandköttet eller några andra problem i munhålan. Om så är fallet så måste ingreppet skjutas fram tills munhälsan är återställd.

När det är dags att operera in ett tandimplantat så inleder vi med att lokalbedöva området som ska behandlas. Nästa steg är att tandläkaren viker upp det tunna tandköttet och borrar därefter det hål där tandimplantatet ska fästas. Därefter ska implantatet, som är en skruv i titanium, fästas och fixeras i hålet. Sedan är det dags för en ganska lång läkningsprocess, ungefär 2-3 månader lång, då ditt nya tandimplantat ska växa fast ordentligt i käkbenet.

När käkbenet har läkt och implantatet sitter stadigt så gör tandläkaren en avgjutning av området runt implantatet. Med hjälp av avgjutningen skapas sedan en ny tand.

Bara ett erfaret proffs kan se skillnaden

Du behöver inte oroa dig för att den nya tanden kommer att se annorlunda ut och sticka ut i tandraden. Vi kontrollerar dina tänder noga och anpassar färg och form på den nya tanden så att den obemärkt smälter in bland dina naturliga tänder. Ingen av dina vänner och bekanta kommer att se någon skillnad, då det krävs ett erfaret och tränat öga för att skilja på en implanterad tand och en naturlig.

Sista momentet är att fästa din nya tand på den inopererade titanskruven. Nu har du en ny, fräsch tand som sitter säkert på plats och kommer att hålla livet ut. Hela behandlingen tar mellan 4-6 månader från första undersökningen fram till färdigt implantat.

Tandimplantat – ett tryggt och säkert ingrepp

Ett tandimplantat är ett i stort sett riskfritt ingrepp, men det finns några komplikationer som kan uppstå i värsta fall. Den största risken är att bakterier tränger sig in i käkbenet i samband med att titanskruven fästs. Om så sker så kommer käkbenet troligen inte att läka ordentligt och implantatet får göras om för att den nya tanden ska kunna fästa ordentligt.

Viktigt att tänka på är att man inte bör röka om man har ett tandimplantat, det ökar risken för problem. Samma sak gäller dålig tandhygien, så se till att borsta området runt implantatet lika noga som dina vanliga tänder.

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta oss – vi kan bli din kompetenta expert på tandimplantat i Bromma.

 

Nytt liv åt dina tänder med tandimplantat