Tandläkare Bromma

Bra tandvård för hela familjen - låga priser och lediga tider

Fördelar med privat tandvård

Att välja mellan mellan privat tandvård och Folktandvården är något som många kanske inte funderar så mycket över. Ofta gör man som man alltid har gjort. Har man gått till tandläkaren regelbundet under hela sitt liv är det inte ovanligt att man fortfarande kör på i samma hjulspår och inte funderar så mycket på om det skulle finnas några fördelar med att hitta en annan tandläkare.

”Privattandvården har nu 60% av de vuxna patienterna och 16% av barnen som kunder. Hur kommer det sig att så många väljer att gå över till en privat klinik?”

Dock finns det en hel del anledningar att åtminstone se över vad man skulle kunna vinna på att välja en privattandläkare. Att allt fler tänker i de banorna syns tydligt i statistiken: Från att för några år sedan haft en mycket liten del av marknaden har privattandvården nu 60% av de vuxna patienterna och 16% av barnen som kunder. Hur kommer det sig att så många väljer att gå över till en privat klinik?

Bättre priser i många fall

Att Folktandvården alltid är billigast stämmer inte. Visst kan privata tandläkare sätta vilka priser de vill på behandlingarna, men i många fall ligger privata klinikers priser lägre än hos Folktandvården. Det vanligaste är att man är billigare på vissa behandlingar, och dyrare på andra. Man har samma rätt att utnyttja tandvårdsstödet och högkostnadsskyddet hos en privat tandläkare som hos Folktandvården, och barn och ungdomar har alltid gratis tandvård tills de fyller 23.

tandläkarklinik

Som patient kan det vara klokt att studera klinikernas prislistor och göra en egen jämförelse. Man ska också komma ihåg att det är tillåtet att ångra sig; går man till en tandläkare man inte trivs hos, eller som man tycker är för dyr, är det bara att avboka nästa besök och leta efter en ny tandläkare. Många privata tandläkare erbjuder rabatterade förstagångspriser, för att ytterligare möjliggöra för folk att prova på deras service.

Personlig service och omtanke

Många upplever att de blir bättre omhändertagna på en privatklinik. Man får oftast en och samma tandläkare vid sina besök, till skillnad från hos Folktandvården där man möts av ett nytt ansikte varje gång man kommer in. En sådan personlig kontakt är viktig för vissa, medan andra inte fäster sig speciellt vid det.

En privattandläkare avsätter dessutom vanligen mer tid per besök än Folktandvården, vilket gör att besöket inte känns stressat och något som ”måste bli klart”. En privat tandläkare vet hur viktig servicen och omtanken är för att bygga ett förtroende för sina kunder, vilket gör att många upplever miljön hos en privat tandläkare mer personlig och avslappnad.

Mindre kötid

Köerna till privatklinikerna är betydligt lägre än till Folktandvården, där man kan få vänta månader på att få en tid. Hos oss kan du oftast boka en sista minuten-tid redan samma vecka, och så ser det ut på de flesta privatkliniker.

Branschorganisationen Privattandläkarna

Vi på Solna Dental är medlemmar i branschorganisationen Privattandläkarna, vilket är en trygghet för dig som kund. Det innebär att du omfattas av Privattandläkarnas trygghetspaket. Vi har osm medlemmar åtagit oss att följa vissa etiska riktlinjer och att vi har en överenskommelse med Konsumentverket som gör att vi har ett grundläggande försäkringsskydd. När du väljer bland privata tandläkare ska du alltid kolla att de är medlemmar i Privattandläkarna.

Välkommen in på ett besök, eller slå en signal, om du har fler frågor om vad vi som privattandläkare kan göra för dig!

Vi är anslutna till Försäkringskassan och medlemmar i Sveriges Tandläkarförbund!14 Mar 2018